Wednesday, September 28, 2011

Temanku (Izwan & Akmal)

Assalamualaikum
Alhamdulillah (:
Dah suka sekarang :)

Peksa sekarang ni..
3 paper Saya amek..(FIM,LQM&ISM)

First paper Fim
Habis je paper ni,Aku ajak la Si Izwan&Akmal pegi jalan-jalan
Tetiba ! tekeluar idea nak pegi Low Yat
ingat memain je dengan depa neh

tuptaptuptap

Keluar pegi Tesco(cari teksi (: )
Pastu,gerak la KTM

Qailullah dalam KTM (with AKMAL HAMZAH)
sampai sana solat,pastu terus gerak Low Yat

Survey2 (=
Jumpa laptop Asus (:
Purchase it but...
Tunggu dia Install macam-macam
Aku,Akmal&Izwan
Pegi la Time Square dengan niat nak study
By The Way,
nampak Singboard psal Taman Tema
pegi la tengok-tengok

nak dijadikan cerita,
jumpak pulak Pusat Bowling

Apa lagi..
Main la (: hahaha
Keputusan nye :
1.Izwan Azman
2.Fahmi Kashfi(Aku)
3.Akmal Hamzah

Sampai habes semua2
pegi Low Yat dan lepak kat KFC KL Sentral
Akhirnya, Pulang ke Nilai :)

Terima Kasih !!

Friday, September 23, 2011

Kolej ku Dulu :)


ALMOST 2 years in KISAS. what a great place. it's a supremacy. epitome. the alma mater. magnificent.

I've been to thousands of places in my life (though those 'thousands' aren't even close to ten on an elderly) but believe me there's nowhere like it.

I learnt life
HERE. I mean, yeah, it's not like my WHOLE life, maybe some 60%.

You learn great things, do great things, achieve great knowledge, experience great events, meet great people, everything great. They're not great just because they're great, its because KISAS the became great. I meet great people here, not because they're borned great but because in KISAS they grow to become great. I experienced great events, not because the SBT thing, but because great people do great things. I get great knowledge not because it's here but it's because in KISAS I started to seek for it.

And I keep hoping for great things to happen. However, perfection is far more impossible than you expected. Yeah, I learnt this thing in KISAS though~

Perfection is not about being perfect, its' about what you DO to become perfect

Cuz we all know being perfect is impossible, but approaching it isn't.

I'll be missing this place like damn.

That all for this post :)
Thanks !

-Aiman Uslim-

Sunday, September 18, 2011

A Journey :)

Assalamualaikum..
Salam Sejahtera..

Ringkas sahaja..

Alhamdulillah !
Sempat aku sampai ke klang sabtu yang lalu..
Ada la event kat sekolah dulu Kolej Kg .Jawa
Agak menarik !!
sebab dapat jumpa kawan-kawan :)

AFIF,ABBAS,NAIM,FAUZI,AMIR,RAJA,
LUKMAN,AMMAR,SAFUWAN,HUSNY
,DAWUD,SHAH,ALIF,AMIN,
TANGOK,MAD AND OTHERS LA..

Kaki yang menapak ni memang nak rehat la sekarang..

Sebelum balik ke CFSIIUM
aku,Akmal&Husny
pegi ke satu diskusi tentang
THE FUTURE OF ISLAMIC FEMINISME

Mantap !!
Aku harap-harap dapat pegi lagi program-program macam tu..
baru terbuka minda..

Dapat dengar pandangan orang lain yang tak sehaluan dengan kita
tapi tak perlu melatah
sebab
semua orang tak sama pendapat jadi terima la seadanya..
Sekian (=

Wednesday, September 14, 2011

Beduk lapok :)


Assalamualaikum..
Salam Sejahtera..
Blog ini dah berwajah baru :)
tapi
Rakan Pena saya Aiman Uslim
telah keluar dari blog ini
Mungkin dia ada haluan tersendiri :(

Terima Kasih atas segala tulisan dan nasihat selama ini :)

Dikesempatan ini ingin saya kongsikan sedikit ilmu..

Beduk Diketuk

'Lebih baik nampak bodoh 10 minit dari bodoh selamanya'

Sapa nak nampak dia Bodoh ?
Tak ada sapa pun nak dia bodoh
Jadi..kenapa nak bodoh 10 minit?

humm..
Bila mula-mula belajar
semua orang tak tahu apa-apa

bila dah belajar sedikit,tahu la sedikit
bila belajar banyak,tahu nye banyak

Apa yang nampak Bodoh?
Bila Bertanya..

Walhal tak nampak bodoh pun,
Cuma Mind Set sesetengah pihak je..

Biar la kita nampak macam bodoh dengan bertanya
sebab apa?

kalau kita tak bertanya sekarang
mungkin kita tak tahu Selamanya
Fikir-fikir kan :)

Mungkin dalam tulisan ini banyak kekurangan nye
Jadi saya harap agar semua menerima kekurangan diri ini

Agree to Disagree !!

Sekian.. :)